Pentru blat, se mizeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga treptat uleiul si apoi faina cernuta cu praful de copt, praful de sare si scortisoara macinata, amestecand cu o lg de lemn.
Se incorporeaza apoi morcovul ras si stors bine de zeama, coaja de portocala rasa si smochinele taiate bucatele. La sfarsit, se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor, de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala pt copt si se coace circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se mixeaza branza cremoasa cu zaharul, se adauga frisca, esenta de vanilie si se lasa la frigider pana cand blatul se raceste.Se intinde crema deasupra prajiturii si se lasa la rece pana in momentul serviri.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise