PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 pere decojite si taiate in sferturi
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • Aluat:
  • 300 g migdale macinate
  • 175 g zahar tos
  • 3 linguri de faina
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 3-4 picaturi de esenta de migdale

Mod de preparare

Migdalele macinate se amesteca cu zaharul si cu cele patru oua batute cu mixerul spuma, apoi se adauga esentele si cele 3 linguri de faina, amestecate cu praful de copt.

Aluatul se pune intr-un vas de ceramic uns cu ulei si tapetat cu faina, sau in forme individuale de sufleu.

Perele decojite se amesteca cu zaharul si scortisoara si se pun deasupra aluatului.

Prajitura se tine la cuptor aproximativ 50 min

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise