Foile se prepara astfel:
Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca. Se pun toate pe abur. Aproximativ 5 minute, pana se ingroasa. Apoi asteptam sa se raceasca. Adaugam faina cernuta putin cate putin. Pana se incorporeaza toata.
Se framanta un pic apoi se impart in 4 parti egale pentru a face 4 foi. La mine apar 8 pentru ca am facut 2 portii.
Foile se intind pe dosul tavii unse cu ulei. Se intind foarte bine daca faceti in felul urmator: le intindeti cu sucitorul pe lemnul pe care lucrati si apoi o puneti pe dosul tavii care sa fie calda. Se pune in cuptor si se tine intre 3 si 5 minute la 160 de grade Celsius. Asa am facut eu.
Crema:
Se fierbe laptele si cand fierbe se adauga grisul iin ploaie si zaharul pe urma. Se lasa la racit. Untul se bate intre timp. Cand s-a racit total adaugam putin cate putin in untul batut spuma. Incorporam si esenta si coaja de lamaie. Daca nu e destul de dulce mai puteti adauga zahar pudra in crema. Crema trebuie impartita in doua.
Prima foaie se umple cu crema. Alta foaie se umple cu magiun, adica la mijloc. Se pune inca o foaie si se umple cu crema ramasa, din nou foaie. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.
Se lasa sa stea peste noapte si abia a doua zi se poate taia din ea, atunci crema inmoaie foile si devine asa de buna...yummy...yummy!!!
Sa aveti pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise