Prajitura cu mere si nuci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g margarina
  • 400g zahar
  • 200g nuca macinata
  • 400g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 5 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la dr. Oetker

Mod de preparare

Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand si ouale.

Separat in alt bol amestecam faina cu praf-ul de copt si nuca macinata. Amestecam cele doua compozitii pana optinem una cremoasa.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem in doua, le crestam (vezi poza) si le asezam peste aluat, inpingandu-le usor in compozitie. Deasupra presaram pudra de scortisoara.

Dam tava in cuptorul dinainte incalzit si coacem prajitura la 180* timp de 50’.

Cand se raceste, presaram deasupra cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise