Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care prisoseste, si se baga forma la frigider. Se incinge cuptorul la 180°C. Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Intr-un castron se amesteca bine ouale cu zaharul, pana ce devin spumoase, dupa care se incorporeaza untul topit si laptele. Se adauga faina, praful de copt si la urma 80 g de felii de migdale, amestecand intruna. Se asaza bucatile de mar (in forma de stea) pe fundul formei si peste ele se toarna aluatul. Se presara migdalele ramase si se baga prajitura la cuptor. Se coace 30 de minute, urmarind din cand in cand sa nu se arda la suprafata. Prajitura nu se rastoarna, se serveste calduta sau rece - eventual cu inghetata de vanilie sau cu orice fel de sos dulce.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise