Prajitura cu mere si boti

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr de faina, sare cat o nuca, 200 gr de untura, 200 gr de zahar, 1 ou intreg si un galbenus de ou, smantana cat cuprinde,1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie. Mere razuite pe care le lasi cu 100 gr de zahar si cu scortisoara 20 minute pt a se inmuia merele.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale, smantana si la urma smantana cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi. Se unge o tava cu ulei si se intinde prima foaie. Se presara gris peste foaie pt a absorbi zeama din mere care o lasa la copt, se pun merele stoarse peste foaie. A doua foaie se rade peste prima si se da tava la copt tinp de 45 minute la cuproul incis la 150 grade.Se pudreaza cu zahar .

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise