Prajitura cu mere si bezea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 700 g faina
  • - 200 g unt
  • - 5 linguri smantana
  • - 3 galbenusuri
  • - 1/2 praf de copt
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 prafuri sare
  • - 2-3 plicuri zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • - 2,5 - 3 kg mere
  • - 10 linguri zahar
  • - scortisoara dupa gust
  • - o mana buna de gris
  • Bezea:
  • - 3 albusuri
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 praf de sare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga untul topit, galbenusurile, zaharul, smantana, sarea, praful de copt, si coaja rasa de la o lamaie. Acestea se framanta pana obtinem un aluat potrivit si se da pentru 10 minute la cuptor.In acest timp, se dau merele pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul, scortisoara si grisul.

Scoatem tava din cuptor, se intind merele calite si se mai lasa pentru 15 minute la cuptor.

Batem albusurile cu un mixer, adaugand praful de sare si pe rand cate o lingura de zahar. Il intindem peste mere si lasam cuptorul intre deschis pana se rumeneste bezeaua.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise