Prajitura cu mere (sfarmicioasa)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -8 linguri faina
  • -6 linguri ulei
  • -12 linguri zahar
  • Foaie:
  • -1 pachet de margarina Unirea
  • -1\\2 kg biscuiti simplii
  • Umputura:
  • - 1 kg mere
  • - zahar
  • -scortisoara

Mod de preparare

Margarina se topeste si se pune intr-o tava. Se lasa sa se raceasca putin si se pun biscuitii macinati sa acopere bine margarina.Peste biscuiti se pun merele curatate date pe razatoare si amestecate cu zahar si scortisoara dupa gust.

Separat se prepara un blat din 4 oua,6 linguri de ulei 12 linguri zahar si 8 linguri faina.Se pune peste mere si se da la cuptor la foc potrivit pina ce blatul trece proba scobitorii.

Cind este copt blatul se scoate prajitura din cuptor si se rastoarna cu blatul in jos cu atentie si cu o miscare brusca pentru a nu pierde sucul lasat de mere.

Se serveste pudrata cu zahar sau cu putina frisca.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise