Prajitura cu mere nr.1

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 150 g margarina
  • 4 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • un galbenus
  • 2 linguri de smantana
  • 2 cani de faina
  • un plic de praf de copt
  • ulei sau margarina, faina pentru uns tava
  • Umplutura:
  • un kg de mere
  • sortisoara
  • o lingura de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de gris

Mod de preparare

Aluatul:

Se freaca spuma margarina cu cele 4 linguri de zahar, se adauga galbenusul, zaharul vanilat, cele 2 linguri de smantana, apoi faina si praful de copt. Se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.

Umplutura:

Se curata merele si apoi se rad pe razatoarea mare. Se storc bine in palma si se pun la prajit intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga zaharul si scortisoara.

In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina-sau numai cu hartie de copt, se intinde prima foaie, se inteapa cu lingurita, se presara 2 linguri de gris, apoi se pune umplutura de mere. Se pune si a doua foaie si se da la cuptor pt. 15 min la foc tare, apoi inca 30 min la foc mic.

Se pudreza cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat doar cand se raceste de tot prajitura.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise