Prajitura cu mere intregi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 200 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 3 oua,
  • 200 g faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 20 g pesmet,
  • 6 mere acrisoare (mici),
  • 3 linguri de zahar (pentru presarat peste mere),
  • 30 g migdale taiate felii.

Mod de preparare

Se lasa untul sa se inmoaie si se freaca spuma (eventual cu mixerul) cu zaharul si cu zaharul vanilat (zaharul trebuie sa se topeasca complet). Apoi se incorporeaza coaja de lamaie, ouale (unul cate unul), faina si praful de copt si se amesteca usor. Merele intregi si curatate de coaja se scobesc - indepartandu-se partea lemnoasa si semintele - si se cresteaza de jur-imprejur (taieturile se fac una langa alta, pe lung). Se unge o forma (diametrul 26 cm), se tapeteaza cu pesmet, se toarna aluatul si se asaza merele, apasandu-le usor. Se presara cu zahar si cu felii de migdale si se baga la cuptorul incins la 190°C. Se coc 60-70 de minute, se scot din cuptor si se servesc dupa ce s-au racit.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise