Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.
Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.
La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.
Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.
Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.
Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.
Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere.
Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere.
Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete.
Tocam nuca mai mare, presarand-o deasupra merelor.
Eu am pus si putina miere deasupra apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..
Se lasa sa se raceasca (daca rezistati, caci miroase, pfoaii, nu am cuvinte :)) ), dupa care se portioneaza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise