Prajitura cu mere Alecu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 praf de copt
  • 2 kg mere
  • scortisoara
  • 50 g nuca
  • 4 linguri ulei
  • 50 g unt

Mod de preparare

1 cana faina

1 cana gris

2 cani zahar

4 linguri lapte praf

1 praf de copt

2 kg mere

scortisoara

50 g nuca

4 linguri ulei

50 g unt

Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine.

Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara.

Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de aluat.Peste ea adaugam 1/2 din merele rase, cealalta 1/2 de aluat apoi merele. Deasupra adaugam nuca rupta marunt si 4 linguri de ulei presarate pe prajitura.

Untul il taiem bucatele si il presaram despupra.

Punem tava la cuptorul dinainte incalzit cam o ora pina ce este gata prajitura.

Dupa ce am scos-o din cuptor, asa calda o presaram cu zahar praf amestecat cu scortisoara.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.

Pofta mare !

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise