Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un ibric, punem merele rase, zaharul si scortisoara si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana scade toata zeama de la mere. Dam deoparte pentru a se racori.
Aluat: Separam oaule, iar albusul il batem spuma cu praful de sare si zaharul, peste adaugam galbesurile pe rand si mixam pana le incorcoram si pe ele. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam laptele, uleiul, aromele si la final faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine pana obtinem un aluat putin mai gros ca la chec. Intr-o tava (mai mica) am tapetat-o cu hartie de copt, peste, am turnat jumatate din compozitia de aluat, dam la cuptor pentru cca. 10 minute, apoi scoatem tava si punem umplutura de mere, o intindem frumos, iar deasupra cealalta jumatate din compozitia de aluat. Dam totul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise