Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).
Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.
Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise