Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 200 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esente, coaja de lamaie (optional), un praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete, zaharul, sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta bine. Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt.

Merele se aseaza peste foaie si se niveleaza

Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj. Se da la cuptor pentru 40-50de minute.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise