Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 200 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esente, coaja de lamaie (optional), un praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete, zaharul, sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta bine. Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt.

Merele se aseaza peste foaie si se niveleaza

Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj. Se da la cuptor pentru 40-50de minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise