Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 2 cani de faina
  • 1 cana zahar
  • 200 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • sare
  • lapte, smantana
  • 15 g drojdie
  • Pt. umplutura cu mere:
  • 1 kg jumate de mere
  • 5 linguri de zahar
  • 1 para mare
  • pt. decor:
  • 50 g migdale feliute
  • 1 ou

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar si framantam adaugand putina smantana, daca e necesar mai adaugam faina. Lasam putin sa dospeasca.

Intre timp razuim merele, le stoarcem, amestecam cu zahar.

Aluatul il impartim in doua parti. O parte o intindem cu sucitorul si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Punem peste merele razuite, taiem o para feliute cat mai subtiri si punem peste mere (se poate si fara. Cealalta parte a aluatului o sucim si taiem felii din care facem un grilaj peste mere. Ungem prajitura deasupra cu un ou batut cu o lingura de zahar si presaram migdale.

Punem la cuptor cam 35 de minute la foc mediu.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise