Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare.
Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte) si scortisoara (dupa preferinte).
Le-am lasat aprox. 7-10min sa ''fiarba''.
Se lasa sa se racoreasca, si se adauga 3-4 linguri de pesmet pentru a absoarbe umezeala si a evita ''cruzirea'' aluatului de langa compozitia de mere. Aceasta ultima ''operatiune'' nu e obligatorie.
Separat se amesteca ouale cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa, se adauga restul ingredientelor (uleiul, laptele, praful de copt,zaharul vanilat si esente- dupa preferinte).
Se adauga faina pana obtinem o compozitie mai goasa decat o smantana consistenta...eu am folosit aprox.20 de linguri cu varf.
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt, turnam 3/4 din compozitie, peste punem merele si apoi restul de compozitie.
Se lasa la cuptor aprox. 35-40min, la 180 grade, pana devine aurie deasupra
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise