Taiati merele in 4, curatati-le de coaja, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati, din nou, fiecare sfert in patru. Puneti pe foc - intr-un vas termorezistent - 50 g unt si dupa ce s-a topit, adaugati feliile de mar, pudrati-le cu 50 g de zahar si cu scortisoara, lasati-le sa se patrunda 6-8 minute, amestecand din timp in timp, si luati-le de pe foc.
Incingeti cuptorul la 180gr., ungeti o forma rotunda (diametrul 24 cm) cu unt si pudrati-o cu zahar.
Amestecati faina, praful de copt si zaharul vanilat.
Frecati bine untul cu zaharul ramas (intr-un castron), pana ce incepe sa se albeasca, adaugati frisca nebatuta (ori smantana) si apoi ouale si faina, alternand cate 1 ou cu o lingura cu faina, batandu-le cu telul.
Turnati jumatate din aluat in forma, puneti deasupra jumatate din mere, continuati cu restul de aluat si terminati cu restul de mere, pe care le apasati, usor, in aluat.
Dati prajitura 50-55 de minute la cuptor, scoateti-o din forma cand s-a mai racit si lasati-o, apoi, sa se raceasca complet, la temperatura camerei.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise