Prajitura cu mere

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450gr.faina
  • 200gr.zahar
  • 175gr.unt(margarina Unirea)
  • un ou
  • un pliculet zahar vanilinat
  • un pliculet de praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • un kg.de mere
  • 125gr.biscuiti
  • 50gr.de zahar vanilinat
  • o jumatate de lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca zaharul cu zaharul vanilinat,apoi se amesteca foarte bine cu oul si untul(margarina).Se adauga faina si praful de copt si se framanta energic.Aluatul obtinut se acopera si se baga la frigider pentru o ora.

Umplutura:

Merele se spala,se curata de codite si de samburi,apoi se taie felii.Peste feliile de mere se adauga zaharul vanilinat,scortisoara si biscuitii zdrobiti.Se amesteca bine.

Din aluatul obtinut mai sus se intind 2 foi.Prima foaie de asaza intr-o tava unsa cu unt,peste ea punandu-se umplutura.Se acopera cu cea de-a doua foaie si se da la cuptor pentru 45 de minute,la foc mic.Se lasa se se raceasca,se taie in forma dorita si se serveste.

Pofta buna!!!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise