Merele se curata de coaja si semintae .Se taie in cubulete si se amesteca cu scortisoara pisata.In tava de la aragaz se pune hartie de copt se unge cu unt apoi se pun merele.Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa,adaugandu-se treptat uleiul.Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu galbenusurile batute.Acum se pune faina cernuta amestecandu-se usor.Se toarna peste mere si se da la cuptor.Se coace la foc moderat cam 30 de minute.Se scoate si se rastoarna pe o planseta ,si se dezlipeste hartia de copt.Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar.(Cine doreste inveleste prajitura cu frisca sau cu crema de budinca din plic.)Am incercat ambele variante .Este foarte racoritoare.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise