Prajitura cu mar si scortisoara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mar si scortisoara

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • - 3 oua
  • - 150 gr faina
  • - 150 gr zahar
  • - 50 ml ulei
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - o lingurita scortisoara macinata
  • - 3-4 mere
  • - 1 lingura zahar
  • - 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam in continuare.

Galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat apoi se adauga treptat peste spuma cu zahar folosind in continuare mixerul.

Se adauga in continuare uleiul si cele 2 linguri de apa fierbinte.

La final se adauga treptat faina amestecata cu scortisoara mixand in continuare folosind treapta 1.

Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Merele (3- 4 mere) curatate de coaja si fara seminte se taie felii se aseaza in tava, peste compozitie, de jur imprejur, apoi se presara o lingura de zahar si scortisoara.

Se pune la cuptor la foc mijlociu sau 170 grade pt cca 30 minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul este copt.

Se lasa prajitura sa se raceasca cateva minute apoi se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara si se serveste cu o cafea aromata!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise