Prajitura cu mac si nuca de cocos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 8 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • hartie de copt

Mod de preparare

Separi albususrile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat 200 g zahar si se bate in continuare. In bezeaua obtinuta incorporezi 5 linguri faina cernuta, macul si nuca de cocos amestecand cu miscari verticale.

Se pune hartia de copt intr-o tava, se toarna compozitia si se coace 35-40 minute in cuptorul preincalzit la foc mijlociu.

Se fierb la bain-marie galbenususrile dizolvate in lapte, cu faina si zaharul ramase amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se stinge focul si se da la racit. In untul frecat spuma se incorporeaza crema fiarta, lingura cu lingura.

Se intinde crema peste blatul racit in tava si se da prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora. Se taie in bucati si se serveste la masa rece.

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise