Prajitura cu mac

In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 165 gr griș
  • 130 gr mac
  • 130 gr făina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru sirop:
  • 300 gr zahăr
  • 3 linguri zeama de lămâie
  • 500 ml apa
  • Decor:
  • frișcă.

Mod de preparare

Siropul:

In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.

Intr-o cratita turnati 500 ml de apa si adaugati 300 g de zahar, amestecati bine si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, turnati zeama de lamaie, amestecati si inchideti focul.

Lasati la o parte pana pregatim si coacem prajitura.

Prăjitura:

Intr-un bol puneti ouale si inca 200 g de zahar. Amestecati bine cu un tel sau cu mixerul. Treptat adaugati si incorporati uleiul, amestecati in acest timp cu telul sau mixerul.

Adaugati si laptele, amestecati.

In continuare puneti grisul, macul, faina, praful de copt si esenta de vanilie.

Amestecati bine cu un tel sau mixer, trebuie sa fie un aluat fara cocoloase si un pic mai lichid, nu chiar ca cel de chec.

Ungeti cu putin ulei o tava adanca de cuptor - a mea este una de sticla, de 35 x 32 cm, de la Ikea.

Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, in functie de cuptor.

Cat este fierbinte turnati peste ea siropul.

Nu va speriati, prajitura va fi perfect de umeda si frageda, absoarbe perfect si bine tot siropul.

Lasati prajitura asa sa se raceasca bine 2-3 ore minim.

Batem Frisca:

Cand prajitura este bine racita, ne apucam sa batem frisca.

Bateti bine frisca la viteza mare pana se intareste si se ingroasa.

O treceti peste prajitura.

Nivelati bine cu o lingura.

Acoperiti tava cu o folie alimentara si puneti la frigider pentru 2-3 ore.

Asa frisca se mai intareste si se fixeaza, in plus prajitura va fi mai racoritoare si mai gustoasa.

O portionati si savurati cu mare placere - este delicioasa, frageda, moale, gustoasa, perfecta!

Pofta Buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise