Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 3 pachete biscuiti picnic de cacao

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toate. Punem blatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana cand se intareste.Cand este gata se pune crema la racit.

Untul il frecam spuma si adaugam pe rand cate o lingura din crema.

Sirop:

Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa rece. Se lasa la racit si amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul, apoi adaugam cateva picaturi esente de rom.

Asamblam prajitura astfel: prima data blatul, peste blat punem jumate din crema, apoi un strat de biscuiti pe care ii inmuiem in siropul de zahar, apoi cealalta jumatate de crema si la sfarsit punem nuca de cocos.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise