In putin lapte caldut punem o lingurita rasa de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Lasam deoparte sa se umfle putin si intre timp amestecam faina, bicarbonatul si untul/margarina. Adaugam galbenusurile, zaharul si drojdia si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si usor de modelat. Eu am mai adaugam cam o lingura de smantana in compozitie. Lasam putin deoparte si pregatim umplutura. Punem la fiert apa cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam macul. Fierbem timp de 7-10 minute amestecand continuu, dupa care adaugam mierea, coaja rasa de la o lamaie si gemul de caise. Lasam sa se racoreasca putin, timp in care batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Incorporam usor spuma in compozitia de mac.
Aluatul il impartim in 3 parti egale si intindem in foi subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin unt intindem prima foaie, o ungem cu gem, intindem jumatate din compozitia de mac, asezam a doua foaie, ungem cu gem, intindem restul de mac si acoperim cu cea de-a treia foaie pe care o intepam putin cu o furculita mica din loc in loc.
Dam la cuptorul preincalzit circa 45-50 minute sau pana incepe sa devina aurie.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise