Prajitura cu Lime si mac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 220 gr Unt la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • Coaja rasa de la 2 lime
  • Vanilie (esenta/pastaie)
  • 4 oua
  • Pentru mousse de lime:
  • Jumatate de pahar de suc de lime
  • 1 plic gelatina ( puteti folosi Tapioca)
  • 1 cana lapte
  • 50 gr zahar sau miere
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 50 gr ciocolata alba taiata marunt
  • 3 lingurite de coaja de lime
  • 5 albusuri
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Preparare blat:

Puneti intr-un castron faina, praful de copt si macul. Amestecati. Lasati amestecul pt mai tarziu.

Intr-un alt castron amestecati untul cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia devine o crema fina. Apoi adaugati treptat cate un ou. Va sugerez sa folositi un mixer la viteza mica. Mixati incet cam 3 minute pt fiecare ou. Apoi adaugati coaja de lime, esenta, si treptat amestectul de faina, praful de copt si mac. Turnati compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tava dreptunghiulara. Tava trebuie sa fie imbracata in hartie de copt unsa cu foarte putin unt. Daca nu aveti hartie de copt atunci ungeti tava cu unt si apoi tapetati-o cu faina. Lasati prajitura la cuptor 40 de min la 180 de grade. Cu 10 minute inainte sa scoateti tava din cuptor trebuie sa turnati peste prajitura un sirop de lamaie. Asa ca dupa ce dati tava la cuptor pregatiti siropul. Utilizati 150 ml apa+zahar sau miere + zeama de lamaie in functie de cat de acru va place. Lasati sa fiarba pana se ingroasa foarte putin. Ca siropul sa intre mai bine in prajitura faceti cateva gauri cu o scobitoare. Turnati deci cu 10 minute inainte sa se termine timpul de coacere. Dupe ce s-a terminat timpul de coacere scoateti tava si lasati prajitura sa se raceasca.

Preparare mousse de lime:

Dizolvati gelatina in sucul de lime si dati deoparte.

2. Incalziti laptele impreuna cu un sfert din zahar.

3. Cat timp se incalzeste laptele amestecati galenusurile cu jumatate din zaharul ramas si cu amidonul. Apoi adaugati incet, in fir subtire, laptele si amestecati rapid ( nu vreti ca oul sa se faca omleta)

4. Puneti amestectul la foc mic. Fiti cu ochii pe el. Trebuie sa amestecati in continuu pana se ingroasa un pic.

5. Dupa ce s-a ingrosat turnati acest amestec peste ciocolata alba maruntita. Amestecati pana cand ciocolata s-a topit.

6. Adaugati coaja de lime si gelatina. Amestecati

7. Puneti crema la rece cam 15 minute

Cat timp se raceste crema bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul ramas. Amestecati jumatate din albusuri cu crema pe care ati dat-o la racit. Cealalta jumatate din albusul spuma amestecati-o cu smantana si apoi adaugati-o cremei. Lasati crema 10 minute , nu mai mult, la frigider. Si apoi turnati-o peste prajitura

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise