Prajitura cu lapte

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O foaie de placinta sau foetaj
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar (eu am pus doar 120 g si a fost suficient de dulce)
  • 5 oua
  • 250 ml smantana
  • esenta de vanilie (sau alta aroma)
  • 100 g faina sau amidon de porumb.

Mod de preparare

Se unge o tava rotunda (diametrul de circa 24-26 cm) cu unt si se pune foaia de placinta. Se pune aprox. 900 ml din lapte cu 100 g zahar la fiert. Se bat ouale cu restul de rahar, se adauga faina cernuta apoi laptele ramas (100 ml). Se adauga laptele fierbine putin cate putin dupa care se pune totul pe foc amestecand continuu pana devine o crema groasa. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga smantana si vanilia (eu am pus si niste ciocolata). Se toarna amestecul in tava si se da la cuptor pentru cel putin o ora la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise