PRAJITURA CU LAMAIE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:2 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 8 linguri lapte, 1 pliculet amoniac, faina cat cuprinde (sa se poata intinde fara sa se rupa)
  • Crema:1/2 l lapte,5-6 linguri faina, 1 pachet unt (margarina Unirea), 200g zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se framanta aluatul, dupa care se imparte compozitia in 3 parti. Se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii (unsa si tapetata).

1/2 l lapte +5-6 linguri de faina se pun pe foc pana se ingroasa si apoi se da la racit. Separat se freaca untul cu 200g zahar.

Se amesteca laptele raci cu untul frecat cu zaharul si se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.

Se punecrema obtinuta intre foi si se lasa pana adoua zi.Se taie , se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise