1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat,pana se obtine o bezea.
Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea,se amesteca usor si se adauga faina turnata in ploaie.
Se coace 15-20 de minute la temperatura potrivita.
2.Crema;Se mixeaza branza cu smantana si zaharul,pana se obtine o crema apoi se adauga si coaja rasa de portocala si gelatina pe care am hidratato in apa rece apoi am topito(nu fiarta!)la bain marin.Se amesteca bine
3.Se monteaza prajitura astfel;
In tava in care am copt blaturile,asezam primul blat apoi turnam crema de branza,presaram pe toata suprafata bucati de portocala taiate mici apoi asezam deasupra al 2 lea blat,se preseaza usor cu mana si se da la frigider cel putin 2 ore.
Se scoate si se decoreaza deasupra cu felii de portocala apoi se toarna jeleul cald obtinut prin fierberea sucului de portocala in care am diluat tort-jeleul(diluam tort jeleul in suc rece!).Se da la rece iar pentru o jumatate de ora apoi se poate taia prajitura in forma dorita.Ideal ar fi ca prajituira sa stea peste noapte la frigider apoi sa se taie.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise