Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat
  • 200 g biscuiti maruntiti fin
  • 100 g unt sau margarina moale
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura
  • 200 g smantana
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jelul de caise
  • 250 ml nectar de caise
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi
  • 5-6 kiwi coapte
  • un plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure
  • un plic de gelle-tort

Mod de preparare

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita, apoi se intinde intr-un strat uniform, bine presat cu o lingura, in forma cu margine detasabila.

Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt, apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.

Se prepara jeleul de caise amestecand bine praful de gelle tort cu nectarul, apoi dam in clocot totul, amestecand continuu. Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza. Se da la rece 15 minute.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se dau la blender pana se fac un piure fin. La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi, pe foc pana incepe sa clocotesca. Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.

Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece, apoi se scurge prin sita fina. Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle, se da in clocot. Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi, apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.

Dupa cca. 2 ore de stat la rece, se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii. De preferat este sa stea de seara pana a 2 a zi.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise