Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 oua
  • -2linguri apa
  • -5 lingui zahar
  • -4 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingurita cafea 3 in 1
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat sodiu
  • -300 gr gutui razuite
  • -2-3 linguri zahar
  • -100 ml apa
  • -samburi de nuca (aprox 70gr)

Mod de preparare

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati.

Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason,vanilie etc.

Lasam deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul.

Adaugam apa, cafeaua 3 in 1 sau cafea solubila, cacao, bicarbonatul de sodiu, faina si praful de copt. Omogenizam foarte bine tot.

Intr-o tava de 30x25 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia. Cu o lingura, asezam gutuile si presaram deasupra samburi de nuca.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise