Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Mixam ouale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 morcovi rasi
  • 2 cm de ghimbir ras
  • 200 g zahar brun
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci tocate marunt si coapte la cuptor
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • un varf de cutit de nucsoara
  • un varf de cutit de sare
  • Glazura:
  • 1 cutie branza fina Philadelphia
  • 100 g unt nesarat
  • 200 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Decor:
  • 150 g nuci tocate marunt, coapte la cuptor
  • fasiute mici de morcovi, caramelizate in miere

Mod de preparare

Mixam ouale, zaharul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, faina, apoi adaugam scortisoara, praful de nucsoara, praful de sare, morcovii, ghimbirul, stafidele, nucile. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava pt copt, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins, circa 20-25 minute, foc mediu. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.

Pentru glazura, mixam branza fina cu untul moale, zaharul pudra si esenta de vanilie. İntindem glazura peste prajitura racita si presaram nuci tocate marunt si fasiute subtiri de morcovi, caramelizate in miere.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise