Prajitura cu gem

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • coaja de lamiie
  • un virf de cutit de sare
  • gem

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie, intr-un strat nu prea gros. Se coace in cuptor la foc potrivit 20 minute. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua si se umple cu un gem fin. Deasupra, se pudreaza cu zahar vanilat.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise