Aluatul eu il pregatesc la mixer si pun toate ingridentele de aluat si le mixez pina capat un aluat moale pe care il framant putin daca este lipicios pun putina faina dar nu prea mult.Impart aluatul in 2/3 si o1/3.
O 1/3 pun la frizer sa se intareasca pina asez aluatul in tava.Aluatul il pun in tava cupturului si cu mina il asez pe toata suprafata tavii.Ung cu gem acrisor si nuci macinate .Iau 1/3 de aluat din frizer si cu razatoarea cu gauri mari rad din aluat peste aluatul din tava. Daca aluatul este moale si nu se rade rup moturi cu mina si presar pe toata suprafata tavii.Se coace la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina este rumenit frumos.
O prajitura gustoasa si foarte usoara.
O alta varianta la aceasta prajitura-dupa ce se impart aluaturile se coc fiecare separat.
Se face o crema din 150 gr de unt moale frecat cu 3/4 pahar de zahar,2oua 1lingura esenta de vanilie si 3 smantini.Se freaca intii untul cu zaharul bine pina devine spumos se adauga ouale si vanilia si la urma smantina.
Se pune foaia mare pe un platou se unge cu crema peste tot si din bucata de aluat cea mica si coapta se presoara faramituri pe crema.Iar deasupra se presoara putina nuca macinata.Se lasa la rece citeva ore dupa care se taie patrate de 6*6.Este si aceasta varianta minunata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise