Prajitura cu gem si crema de branza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 110 g margarina rece
  • 50 g zahar
  • 100 g gem de zmeura sau mure
  • 100 g crema de branza
  • 3 linguri lapte
  • 150 g ciocolata (100 g alba si 50 g cu lapte)

Mod de preparare

Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron, pana amestecul capata un aspect nisipos. Cand il strangeti in pumn trebuie sa se formeze un bulgare.Se da drumul la cuptor la 174°C (350°F). Se preseaza aluatul intr-o tava mica (15 x 15 cm) si se da la cuptor aproximativ 15 minute sau pana se rumeneste.Se intinde gemul peste crusta calda. Intr-o craticioara se incalzeste crema de branza si se amesteca cu laptele si ciocolata (100 g) topita la bain marie. Se toarna peste stratul de gem. Deasupra se rade ciocolata ramasa sau se poate topi si aceasta si turna deasupra. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi taiati-o.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise