1.Intr-un bol puneti faina cernuta,apoi adaugati restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile.
3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara hartie de copt,dar am uns foarte bine tava si nu s-a lipit) puneti prima foaie(Intindeti mai mare prima foaie pentru a putea “imbraca” si peretii tavii cu aluat,astfel gemul nu va curge) peste care intindeti gem si presarati nuci.Puneti a doua foaie,apoi terminati cu a treia foaie.Lasati prajitura timp de 30 de minute intr-un loc cald,ferit de curenti.
4.Intepati prajitura cu o furculita din loc in loc si o coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 25 de minute.
Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati la racit in tava.Intre timp pregatiti glazura.
Glazura
Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Puneti glazura cand este calduta.
Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit foarte bine!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise