Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr dulceata de fructe
  • 150 gr unt topit
  • 3 lgte zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • sare

Mod de preparare

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina cernuta, un plic praf de copt si amestecati pana obtineti un aluat moale si neted. Impartiti aluatul in doua bucati de marimi diferite.

Bucata cea mica o puneti in congelator, iar bucata cea mare de aluat o intindeti bine intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Deasup[ra repartizati uniform gemul sau dulceata. Scoateti aluatul din congelator si il dat pe razatoarea mare deasupra gemului.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca, apoi o portionati.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise