Prajitura cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g faina
  • o cana zahar
  • o cana ulei
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 600g gem de prune
  • o cana de fulgi de migdale(nuca)
  • un varf de lingurita de sare.

Mod de preparare

Ouale,zaharul,uleiul,esenta,sare,faina amestecata cu praful de copt,toate se amesteca bine pana iese un aluat bun de intins(cu mana deoarece este foarte fraged).Se intinde 3/4 din aluat in tava unsa si tapetata,punem deasupra gemul,radem(pe razatoarea mare) coca ramasa si apoi adaugam nucile zdrobite sau fulgii de migdale.Se da la cuptor timp de 20-30 de minute(depinde de cuptor).

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise