PRAJITURA CU FRUCTE SI BEZEA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g fructe de sezon(capsuni,zmeura,afine)
  • 100 g unt
  • 350 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • 3-4 linguri dulceata de capsuni,zmeura sau fructe de padure
  • topping de fructe sau ciocolata dupa gust
  • 4 oua

Mod de preparare

Se amesteca faina,untul si galbenusurile pana se obtine un aluat,apoi se intinde,se presara cu putina faina,se ruleaza si se lasa la frigider 15-20 de minute.

Dupa ce s-a racit aluatul se intinde subtire si se aseaza intr-o forma unsa cu unt sau ulei si tapetata cu putina faina,apoi se introduce la cuptor pentru 10-15 minute pentru a se coace pe jumatate.

Intre timp albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se incorporeaza o treime din cantitatea de fructe si se toarna in tava peste foaia coapta pe jumatate.

Se orneaza cu restul de fructe si din loc in loc se toarna dulceata si se reintroduce la cuptor pentru a se rumeni frumos.Se taie cand este rece si se orneaza cu topping de fructe sau de ciocolata din comert sau pregatit in casa.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise