Pentru blat se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul.
La final se pune faina.
Intreaga compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la foc moderat.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema de vanilie se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj.Se adauga treptat mascarponele.
Crema rezultata se imparte in doua parti.
Fructele de padure se lasa la dezghetat intr-o sita deasupra unui castron si se pastreaza sucul care curge din ele.
Dupa ce s-au dezghetat se amesteca cu zaharul pudra si se paseaza pana obtinem un piure de fructe.
Acest piure de fructe de padure se amesteca cu jumatate din crema.
Blatul copt si racit se insiropeaza cu sucul rezultat din fructe.
Se intinde crema cu fructe de padure peste blat,apoi se toarna si crema de vanilie.
Se orneaza dupa preferinte.Eu am pastrat cateva afine,pe care le-am presarat deasupra pentru un plus de culoare.
Sfat:Prajitura va iesi putin mai acrisoara.Dupa preferinte puteti adauga mai mult zahar.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise