Prajitura cu fructe de orice fel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina alba
  • 3 linguri ulei
  • fructe 0.5-1 kg
  • un praf de sare
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Toate operatiunile se fac cu ajutorul telului in forma de spirala care asigura aerarea amestecului.

Galbenusurile se bat spuma cu telul cu cele 6 linguri de apa rece. Abia dupa ce se formeaza spuma de galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bate pina la topire.

Albusurile se bat cu romul iar cand incepe a se intari spuma se adauga restul de zahar si praful de sare.

Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile spuma, uleiul si faina in ploaie pina se incorporeaza in totalitate.

Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Deasupra se aseaza fructele.

Se coace la foc moderat aprox 1/2 ora.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise