Prajitura cu frisca si struguri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu frisca si struguri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar tos
  • 3 pliculete de zahar vanilinat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar tos
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca
  • struguri albi si negri
  • ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri(pentru a creste mai bine blatul e de preferat ca ouale sa fie la temperatura camerei) si se bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce nu mai cade spuma de pe mixer se adauga zaharul tos si cel vanilinat. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, dupa care se incorporeaza si faina amesteca cu praful de copt in ploaie si se amesteca de sus in jos ca sa nu se formeze cocoloase.

Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul dinainte incins 25 minute.

Sfat: nu se umbla la cuptor timp de 20 minute pentru a nu se lasa compozitia; se verifica daca e coapta cu ajutorul unei scobitori. Daca nu ramane nimic pe aceasta, blatul este copt.

Blatul se scoate din cuptor si se la sa se raceasca, intre timp se pregateste crema de vanilie, amestecand praful celor 2 plicuri cu laptele de la frigider si cu zaharul pudra mixandu-se pana rezulta o crema groasa.

Dupa aceea se va bate si frisca(pentru a iesi mai spornica se poate adauga si putin lapte), dupa care se da la rece.

Blatul racit se taie pe jumatate, iar primul strat se insiropeaza, dupa care se adauga jumatate din crema de vanilie, la final asezandu-se si strugurii.

Peste se pune cel de-al doilea strat, se insiropeaza si el, se adauga restul de crema si frisca de la frigider.

La sfarsit se orneaza din nou cu struguri si se rade ciocolata neagra.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise