Prajitura cu frisca si capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 12 linguri faina
  • Umplutura:
  • 500 g frisca,
  • 500 g capsuni

Mod de preparare

Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor. Blatul e toarna in forma, se coace iar cand este rece se taie in doua.

Peste prima jumatate de blat se aseaza capsunii taiati felii, se toarna frisca, iar fructe, apoi din nou frisca. Se aseaza partea de sus a blatului si se imbraca prajitura cu frisca. Se orneaza cu capsuni intregi si felii. Se lasa la frigider 12 ore.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise