Prajitura cu foi si crema de lamaie. Reteta delicioasa si aromata pentru desertul perfect

Bucurati-va de gustul minunat al unei prajituri cu foi si crema de lamaie! Aceasta reteta delicioasa si aromata va va incanta simturile. Straturile de foi fragede se imbina perfect cu crema fina si racoritoare de lamaie, rezultand desertul perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 650 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ulei
  • 2 lingurite de amoniac
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • Crema:
  • 2 oua
  • un pic de sare
  • 120 g amidon de porumb
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte gras
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
  • un varf de lingurita de curcuma pudra pentru culoare
  • Decor:
  • 250 g fondant de cofetarie
  • sau
  • 250 g ciocolata alba
  • 4 linguri de ulei
  • 2 picaturi de colorant galben

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie este una dintre preferatele mele. Se prepara usor, din ingrediente simple, iar rezultatul este grozav. O prajitura de casa foarte gustoasa, spornica si delicioasa.

Foile se prepara simplu. Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet. Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Apoi le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Acum ne putem ocupa de crema. Intr-o cratita punem ouale intregi, un praf de sare, amidonul si zaharul. Adaugam si putin lapte si omogenizam bine. Apoi incorporam toata cantitatea de lapte, amestecand continuu. Punem vasul pe foc si gatim crema de lamaie la foc mediu pana cand da doua trei clocote si capata consistenta. Dam vasul de pe foc si incorporam untul, zeama si coaja de lamaie si curcuma pudra (sau 2-3 picaturi de colorant galben).

Acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Cand s-a racit complet, o mixam putin si este gata de folosire.

Umplem foile cu crema de lamaie rece si punem deasupra o tava cu o greutate pentru a le presa usor. Le pastram apoi la frigider cateva ore sau peste noapte.

Apoi glazuram suprafata prajiturii cu fondant de cofetarie sau cu ciocolata alba topita impreuna cu uleiul si colorantul.

Dupa racire o taiem in forma dorita.

Sper ca v-am tentat si veti incerca si voi reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie.

Va mai recomandam si prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura, prajitura cu crema de lamaie si cocos sau prajitura cu foi si crema de lamie. Pofta buna!

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise