Prajitura cu foi Lica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 2 cutii lapte condensat
  • 300 g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare

Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cite o lingura,laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie).

Se adauga si nuca.

Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunindu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge.

Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru citeva ore.

Apoi se taie patratele cu un cutit ascutit.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise