Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta de prajitura cu foi fragede si gem, un desert clasic, usor de preparat si extrem de gustos. Ideal pentru orice ocazie, cu foi fragede, delicioase si umplutura generoasa de gem aromat.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 600 g faina
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 600 g gem de zmeura

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Amesteca untul cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga zaharul vanilat.

Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia de unt si oua, alternand cu laptele, pana obtii un aluat omogen, moale si nelipicios.

Imparte aluatul in 3 parti egale.

Intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie de dimensiunea 30x30 cm pe hartie de copt.

Coacerea foilor: Coace fiecare foaie separat, timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii, dar nu trebuie sa fie prea rumenite. Lasa foile sa se raceasca complet.

Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou si intinde jumatate din cantitatea de gem de zmeura uniform.

Pune a doua foaie deasupra si intinde restul de gem de zmeura.

Pune ultima foaie deasupra si apasa usor.
Pentru a ajuta foile sa se lipeasca bine si sa devina mai fragede, pune un obiect plat si greu deasupra prajiturii (cum ar fi o carte) si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.

Presara zahar pudra deasupra prajiturii si taie-o in patrate sau romburi.

Incearca si prajitura cu foi si crema de lamaie. prajitura cu foi si crema de caramel sau prajitura cu foi si gem de prune. Pofta buna!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise