Caramelizezi 200 g zahăr, stingi cu 200 ml lapte, laşi pe foc 3 minute,apoi dai la răcit. Pentru cremă, amesteci intr-un castron 200 ml lapte,3 gălbenuşuri,150 g zahăr,2 plicuri zahăr vanilat şi 150 g făină. Fierbi pe aburi până se îngroaşă, laşi să se răcească şi mixezi cu margarina, 2 plicuri de zahăr vanilat şi 100 g zahăr pudră.
Pentru foi freci 2 gălbenuşuri cu 200 g zahăr, adaugi ca la maioneza 200 ml ulei, torni amestecul cu zahărul caramelizat, un vârf de linguriţă de bicarbonat stins in 50 ml lapte fierbinte. Omogenizezi toate ingredientele si adaugi 500 g făină. Obţii un aluat mai moale pe care îl împarţi în 3 părţi egale. Întinzi 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii aproximativ 10 minute fiecare. După ce se răcesc le umpli cu crema.
Pentru glazura marmorată, baţi spuma 2 albuşuri,adaugi 120 g zahăr pudra şi storci puţina zeamă de lămâie. Întinzi pe prăjitură cam 3/4 din spumă, iar restul o amesteci cu o linguriţă de cacao si o marmorezi cu ajutorul unei furculiţă.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise