Se bat albusurile bine, bine cu 6 linguri de zahar.
Se adauga cele 6 galbenusuri si 3 linguri de ulei si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie, apoi se adauga peste compozitia mixata si cu o lingura se amesteca de jos in sus pana se obtine o pasta vascoasa. Se adauga esenta de vanilie si rahatul taiat cubulete tavalit prin faina. Se coace in cuptorul preincalzit intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Budinca de vanilie se face tinandu-se cont de instructiunile de pe plic.
Se scoate tava si se lasa la racorit.
Se unge foaia de napolitana cu budinca de vanilie. Peste ea se aseaza cu atentie blatul. Ungem blatul cu budinca si lipim alta foaie de napolitana. Presam usor si stergem surplusul de budinca. Se taie in romburi sau dreptunghiuri. Intre cele doua foi de napolitane, in taietura, blatul este marmorat si da un aspect frumos prajiturii. Cubuletele de rahat cu diferite arome dau un gust aparte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise