prajitura cu foi de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr. foi; 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde pte. a se putea intinde foi pe fundul tavii de cuptor.
  • Ptr. crema: 2 1\\2 pahare lapte
  • 1 ceasca de zahar
  • 1\\4 cesca faina
  • 1\\2 pachet margarina
  • 1 lamaie rasa
  • zeama stoarsa de la o lamaie.

Mod de preparare

PTR. FOI: Se face din ingredintele ptr.foi un aluat care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii circa 15 min. asa se procedeaza cu toate cele 3 foi. daca se doreste a se face mai multe foi se dubleaza reteta. Cand sunt gata toate se lasa la racit si se face crema.

CREMA SE FACE ASTFEL:se pune la fiert intr-o cratita laptele cu zaharul ,se adauga faina apoi margarina .se freaca in continuu ca sa nu se lipesca.Se adauga lamaia rasa si cand sa racit se adauga sucul de lamaie.

SE ASEAZA FOAIA PE O TAVA MARE SI SE UMPLE CU CREMA ,APOI A DOUA FOAIE IAR CREMA SI LA URMA ULTIMA FOAIE.SE PUDREAZA CU ZAHAR FARIN.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise