Descopera reteta prajiturii cu foi de cacao si crema de vanilie! Un desert de casa spornic, delicios si aromat, perfect pentru orice ocazie speciala.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul (bicarbonat de amoniu) stins cu doua linguri de otet.
Apoi incorporam cacaoa, faina si formam un aluat potrivit de tare.
Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (32x33 cm), tapetata inainte cu faina sau hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute.
Le asezam pe un gratar sa se raceasca.
Crema se prepara astfel.Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Adaugam faina si putin lapte si omogenizam.
In alt vas punem laptele la incalzit, apoi il turnam peste compozitia anterioara. Punem vasul pe foc si amestecam continuu. Din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam 3-4 minute. Stingem focul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pentru omogenizare.
Rasturnam crema intr-un vas, acoperim suprafata cremei si o lasam se se mai racoreasca putin.
Apoi putem umple foile. Deasupra asezam o greutate si lasam prajitura la rece cateva ore sau chiar peste noapte.
Acum putem decora prajitura cu cele doua tipuri de ciocolata topite la microunde sau la baie de abur.
Dupa ce decorul s-a intarit, putem taia prajitiura in forma dorita.
Incearca si prajitura cu foi si crema de lamaie, prajitura Medovik sau prajitiura Albinita. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise